Kızartma işleminden en iyi sonucu almak ve kızartma yağını mümkün olan en uzun süre kullanmak için nelere dikkat etmek gerekir?

_15A9927– Kızartma sıcaklığı 175 °C’ yi geçmemelidir; çünkü bu sıcaklığın üzerinde akrolein oluşumu artmaktadır.  Bu madde sağlığa zararlıdır. Bu konuda testo 270 size yardımcı olur: çok yüksek sıcaklıklarda (180°C’dan itibaren) sesli alarm verir.

– Kızartılan üründe ideal kaliteye ulaşmak için, “ideal kızartma noktası” ayarlanmalıdır.

– Kızartılan ürünün miktarı ölçülmelidir, böylece derin kızartma sırasında sıcaklık keskin bir şekilde düşmez ve kızartma işlemine negatif etkide bulunmaz.

– Yağın fazla ısıya maruz kalarak erken yaşlanmasını önlemek için uzun süre fritöz kullanılmadığı zamanlarda ısı düşürülmelidir.

– Kızartılan ürün kalıntılarını, yağın bozunma ürünü parçalarını ve bunlara bağlanan suyu ortadan kaldırmak ortadan kaldırmak için kızartma işlemi bittiğinde, kızartma yağı filtreden geçirilmelidir.

Eylül 3, 2013 tarihinde Portatif Ölçüm Cihazları içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: