Teoride termografi – 1. Giriş

Sıcaklık ve ışınım

Mutlak sıfır noktasının üzerinde bir sıcaklığa sahip her nesne (0 Kelvin = -273.15 °C) infrared (IR) ışın yayar. İnsan gözü bu infrared ışını algılayamaz. 1884 yılında ünlü fizikçiler Josef Stefan ve Ludwig Boltzmann, vücut sıcaklığı ile yaydığı infrared ışınım arasında bir ilişki olduğunu kanıtlamışlardır.

Termal kamera ve termografi

Bir termal kamera, görüş alanı içerisindeki uzun-dalga infrared ışınımı ölçer. Buradan, ölçülecek olan nesnenin sıcaklığını hesaplar. Ölçüm nesnesinin yüzeyi için emisivite (e) ve yansıyan sıcaklık (RTC) hesaplama faktörleri, manuel olarak termal kamerada ayarlanabilir. Dedektördeki her piksel, renkli olarak ekranda gösterilen bir termal noktayı temsil eder.

Termografi (bir termal kamera ile sıcaklık ölçümü), pasif ve temassız bir ölçüm yöntemidir. Termal görüntü, bir nesnenin yüzeyi üzerindeki sıcaklık dağılımını gösterir. Bu nedenle, bir termal kamera ile bir nesnenin içine bakamazsınız.

 

Kasım 23, 2016 tarihinde Eğitim, Termal Kamera içinde yayınlandı ve , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. 1 Yorum.

Yorum bırakın